godina: 2017.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska
Predstaviti ćemo Vam dvije različite kuhinje. Središte stana, moderno ognjište u suvremenoj pećini. Tu se obitelj okuplja uz vatru, odnosno indukcijsku ploču. Vode se razgovori – što se danas ulovilo za večeru ili kako je bilo na poslu. Neke stvari se konceptualno nisu mijenjale tisućama godina, otkada smo evoluirali u homo sapiensa. Pa, krenimo u obilazak.
Kuhinja – “Dvaput je dvaput.”
Kao što sam naslov kaže, kuhinja je postavljena u dvije linije. Druga, stražnja linija kuhinje zapravo predstavlja veliki ormar prislonjen na zid , u visini od poda do stropa, koji uz centralnu nišu za radnu plohu, skriva visoka spremišta i ugradbene kuhinjske elemente.
Kuhinja – “Manje je više.”
Naša posljednja kuhinjska priča u ovotjednoj predblagdanskoj, gurmanskoj trilogiji je linijski osmišljena kuhinja s otokom. On je ujedno i sastavni dio sada već tradicionalnog open space načina organizacije dnevne zone. U osnovni minimalistički koncept smo dodali elemente prirodog drva, jednostavne i moderne barske stolice i nešto naglašeniju rasvjetu te postigli pun pogodak. Na neki način, ovo je parafraza koncepta “less is more” arhitekta Miesa Van Der Rohea.